Over ons

LTM

De Landgoed Twente Marathon wordt georganiseerd door loopgroep Dionysos uit Denekamp en vindt plaats op de 2e zaterdag in oktober. De route voert over landgoederen en landerijen in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en is grotendeels onverhard, doch goed begaanbaar. Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een betoverend Twents Landschap in herfsttinten.

Onderweg zijn diverse stops ingericht waar typisch Twentse streekproducten worden aangeboden. Zo nip je aan een glaasje wijn, proef je een stukje ambachtelijke kaas en geniet je van een vers gebakken pannenkoekje. De begeleiders rijden geheel in stijl op solexen en uiteraard is medische verzorging ruimschoots aanwezig.

De Landgoed Twente Marathon is weliswaar geen prestatieloop, maar meet wel de volle 42,195 km. Ondanks het ontbreken van een wedstrijdaspect en het ogenschijnlijk relaxte karakter dienen deelnemers er wel van doordrongen te zijn dat ook het lopen van deze marathon een extreem fysieke inspanning vergt. Een gedegen voorbereiding is dan ook onontbeerlijk.

Is het lopen van een hele marathon je te gortig dan kun je ook als duo mee doen. Twee lopers starten dan samen met één (eigen) fiets en leggen met z’n tweeën de 42 kilometer af. Als de ene loopt fiets de ander. En je mag naar eigen inzicht zo vaak mogelijk wisselen. Zo loop je een halve maar beleef je de hele marathon. De omgeving en entourage bieden een prachtige gelegenheid om partner, kinderen of vrienden mee te nemen.

We hopen je te ontmoeten op zaterdag 13 oktober 2018 bij alweer de elfde editie van de Landgoed Twente Marathon – Loat Goan!

Twee lopers starten dan samen met één (eigen) fiets en leggen met z’n tweeën omgewisseld worden; de loper gaat fietsen en vice versa

 

 

Impressie 2017