Nieuws

Overname startbewijzen

30 juni 2018 08:19

Dit artikel gaat over hoe te handelen bij de overname van startbewijzen. Deze kunnen onder andere worden aangeboden via startbewijshulp.nl of social media. Mocht je van iemand het startbewijs kunnen overnemen, dan volgen hier een aantal tips.

  • Je kunt wel de startplek van andere deelnemers overnemen, maar alleen met medeweten van de organisatie;
  • Indien je een startplek van iemand kunt overnemen, stuur ons dan per e-mail(naar inschrijving@landgoedtwentemarathon.nl) de volledige gegevens van de aanbieders en van jezelf (naam, adres, woonplaats, postcode, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres);
  • Startbewijzen zijn persoonsgebonden. Pas bij de start krijgen de deelnemers de startnummers en fietsbordjes. Deze kunnen dan ook niet aangeboden worden.
  • De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk. Bijvoorbeeld weet met wie je zaken doet, betaal niet vooraf, doe geen aanbetalingen etc.;
  • De LTM heeft als richtlijn dat startplekken niet voor meer dan de officiële prijs mogen worden aangeboden. Overtreding kan leiden tot uitsluiting van deelname in de toekomst;
  • En als laatste maar zeker niet de minste: meld (vermoeden van) oplichting altijd bij ons en bij het aanbiedende medium én doe tevens aangifte.

 

Landgoed Twente Marathon

Jubileum editie LTM om in te lijsten

23 juni 2018 11:16

Zaterdag 14 oktober 2017 was de 10e editie van de LTM. In een decennia is de LTM uitgegroeid tot een must-do voor elke bourgondisch ingestelde loper. En vanwege het jubileum hebben we alles uit de kast gehaald. Mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers van loopvereniging Dionysos.

De start/finish-locatie, Erve Beverborg, was een schot in de roos. Onderweg fantastische posten, geweldig weer, heerlijke hapjes en drankjes, muzikale hoogstandjes, een route om de vingers bij af te likken en als finishing touch de festival-sfeer bij Erve Beverborg. Hottubs, een DJ, de band Musk en als toetje de band Enorm(met gastoptreden van Karin Hertsenberg).

Hardlopers, een gezellig volkje!

Oude trambaan Denekamp – Oldenzaal in de route

21 juni 2018 21:06

In het jaar 1903 werd de stoomtramverbinding tussen Denekamp en Oldenzaal geopend. Deze was bedoeld voor het vervoer van arbeiders en goederen van en naar de textielfabrieken in Twente. De exploitatie was in handen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.

In 1936 stopte het personenvervoer en in 1942 het goederenvervoer.

Gelukkig worden er tot op de dag van vandaag oude elementen van het tram-trace in ere hersteld. Stootblokken in zowel Oldenzaal en Denekamp als markering van het begin en einde van de lijn, oude haltes, stukjes rails etc.

Na de post CreaUnit volgt de route van de LTM een stukje historie van de oude Trambaan. In het prachtige Roderveld hebben ze elementen uit vervlogen tijden geplaatst die perfect in het landschap passen. Weer een mooi stukje cultuur/natuur waar wij heel trots op zijn en waar jullie van kunnen genieten. Kedeng, kedeng,……………

Opening inschrijving bekend!

10 juni 2018 13:30

Op 13 oktober 2018 is de 11e editie van de Landgoed Twente Marathon. De inschrijving opent op vrijdag 9 maart 2018 om 10.00 uur. Het maximaal aantal duo’s blijft op 700 combinaties en… vol = vol! Na openstelling kan er ingeschreven worden via de online inschrijfformulieren op de LTM site www.landgoedtwentemarathon.nl of op www.inschrijven.nl.

Deelnemers van voorgaande edities hebben het bijzondere van de Landgoed Twente Marathon ervaren. Vorig jaar is tijdens de jubileumeditie alles uit de kast gehaald! De locatie, de sfeer, de natuur, de stemming, de muziek, het feest, de aankleding van het terrein en niet te vergeten het prachtige weer, het klopte gewoon! Voor de komende editie zijn we alweer druk bezig met de route en de daaraan gekoppelde start/finish-locatie. Zodra wij daar meer duidelijkheid over hebben laten we dit natuurlijk weten.

Om voor de langere termijn de kwaliteit en het unieke karakter van de LTM te kunnen waarborgen, zien we ons genoodzaakt de inschrijfkosten te verhogen. De veiligheid van de deelnemers waarborgen, respect tonen voor en behoud van natuur en landschap, en het bieden van cultuur en entertainment maken dat de kosten stijgen. De verplichte omzetbelasting is tevens lastenverzwarend. Als LTM-bestuur vinden wij de verhoging van het inschrijfgeld verantwoord en wij denken dat elke deelnemer nog steeds waar voor zijn geld krijgt. Het inschrijfgeld voor solo-lopers bedraagt € 55,- en voor duo’s € 110,-.

We verwachten opnieuw een drukte van jewelste tijdens de inschrijving op 9 maart en wensen iedereen veel succes bij het bemachtigen van een startbewijs. Graag tot snel tijdens alweer de 11e editie van de Landgoed Twente Marathon op 13 oktober 2018!

 

LTM Smaakmakers: De Witte Raaf

24 september 2017 14:16

De Landgoed Twente Marathon is geliefd om haar prachtige en afwisselende route, goede organisatie, gezelligheid, altijd verrassende elementen en culinaire proeverijen onderweg. Organisatie en vrijwilligers letten op ieder detail. En zo ook onze trouwe routesponsoren, velen al vanaf het prille begin van de partij, die letterlijk de smaak van de LTM maken. Wie zijn eigenlijk die smaakmakers? En wat bezielt ze? We stellen er een aantal aan u voor. Deze keer: De Witte Raaf Denekamp, biologisch tuinbouwbedrijf gelegen in het hart van Landgoed Singraven. Angelique en Maarten Berris staan samen met hun team voor 100% biologische groente en fruit. En dat proeven de deelnemers bij de eerste lekkernij onderweg!

Wanneer ben je gestart met Tuinderij De Witte Raaf? Tuinderij De Witte Raaf is een biologische groenten kwekerij die in 2000 is gestart op landgoed Het Singraven bij Denekamp.

Wat is jullie passie/specialiteit? We proberen een grote variatie aan biologische groenten te telen en te verkopen in Twente. De groente krijgt de tijd om gezond te groeien en dat komt de kwaliteit en de smaak ten goede. Op deze manier kunnen we, door de korte afzet lijn, heel vers leveren. We verkopen onze biologische groenten aan particulieren in de vorm van groente-abonnementen en via onze webwinkel. Ook worden de groente gewaardeerd door collega’s, winkels en restaurants.

Wat houd je fit? Doe je aan sport? We doen niet aan sport. Wel wat aan yoga, wandelen of fietsen maar  het werk buiten op het land houd ons natuurlijk ook in beweging.

Hoe ben je in aanraking gekomen met de LTM? We doen al een tijdje mee. Volgens ons zijn we benaderd om iets met ons biologische groenten te doen. We vonden en vinden het een mooi idee. Voor de streek en voor ons. Bovendien is het heel praktisch.

Hoe lang doen jullie al mee en op welke plek(ken) staan jullie? De laatste paar jaren staan we op de 1e post aan de Wewwelstad buiten De Lutte. Een mooie plek voor onze soep. Wel aanpoten, want de lopers en fietsers komen allemaal tegelijk aan. Maar er is genoeg hulp. Bovendien hebben we voor het maken van de soep, ± 70 liter, de laatste jaren hulp van Hester. Eerder hebben we ook wel 3 keer bij de watermolen op landgoed Het Singraven gestaan. Dicht bij de tuin. Nu komen de deelnemers ook wel vaak langs het land waar we de groenten telen.

Waar let je vooral op bij het maken van de hapjes? We maken soep van onze eigen groenten. Lekker een warme slok voor de deelnemers. We letten er op dat het een bijzondere en kleurrijke soep is. Soms met verrassende groenten zoals gele bieten of wortelpeterselie. Ook zorgen we ervoor dat de soep niet te pittig is en heerlijk warm. Voor een breed publiek toegankelijk. Soep met pompoen is vaak wel heel gewaardeerd. Dit jaar….. dat is nog een verrassing.

Hap, slik, weg. Maar hoeveel tijd kosten de voorbereidingen eigenlijk? En hoe lang sta je al dat lekkers uit te delen? 70 liter soep maak je niet eventjes. Aan de andere kant is soep ook weer niet heel intensief. We maken de soep in ± 2-3 uur. Dan met de pannen naar de 1e post. Vervolgens 2 x een half uur allemaal bekertjes inschenken. 1700st

Wat is het leukste moment tijdens het evenement? Wat was het leukste moment in alle jaren dat je mee hebt gedaan? De waardering die je krijgt van de lopers en fietsers als ze onze soep proeven. We hadden een keer op de radio gehoord dat mensen onderweg waren naar de LTM. We hebben toen dat radioprogramma ook gebeld dat we de soep aan het maken waren. Vervolgens zeiden deelnemers die op de 1e post kwamen voor de soep, dat ze op de radio gehoord hadden welke soep ze die dag zouden krijgen. Het cirkeltje was weer rond.

Wat maakt de LTM zo bijzonder? En waarom doe je elk jaar weer mee? De gezellige sfeer. Onder de deelnemers en zeker ook onder de vrijwilligers. Ook kunnen we weer even kort ons zelf presenteren en laten zien en proeven van de biologische groenten en de vele mogelijkheden van groenten in het algemeen.

Een tip uit eigen keuken: Met groenten in de keuken gaat er een wereld voor je open. Zoveel smaken, vormen en kleuren. Biologische groenten en streekproducten zijn er in vele soorten. Laat de pure groenten spreken.

LTM beeldbepalend evenement

11 juni 2017 14:25

Wat een geweldige eer in dit toch al zo bijzondere jubileumjaar. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige erkenning voor onze club Dionysos die dit evenement al 10 jaar ‘runt’. Verder hadden we dit natuurlijk nooit kunnen doen zonder alle vrijwilligers, onze sponsoren,  de landeigenaren, de muziekanten en alle anderen die met hand- en spandiensten ons evenement een warm hart toedragen.

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen aanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 23 januari tot en met 20 februari 2017 konden indienen. Deze commissie bestond uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie, vernieuwend en  aansluitend bij profiel van de streek. De Landgoed Twente Marathon scoorde hierbij 9 van de 10 punten!

Gedeputeerde Eddy van Hijum noemt ook deze kleine evenementen belangrijk voor Overijssel. “Ze vergroten de aantrekkelijkheid van onze mooie provincie. Ook op regionaal niveau zijn evenementen belangrijk, bijvoorbeeld voor de saamhorigheid in een streek. Als provincie Overijssel ondersteunen we al 17 grote beeldbepalende evenementen. Op specifiek verzoek van Provinciale Staten van Overijssel is deze extra mogelijkheid ontwikkeld. We bieden nu ook kleinere evenementen de kans om hun eigen streek op de kaart te zetten.” Aldus de Gedeputeerde voor RTV-Oost.

We bedanken bij deze de provincie Overijssel voor de toekenning en feliciteren hierbij graag ook alle andere gekozen evenementen te weten: Omloop IJsseldelta, Sallands Mooiste, Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schroder, Makerfestival Twente, Chefs Revolution, Rolstoelvierdaagse, Kunst-  en Landschapsroute Lonneker, CSI Ommen, Sallandse Wandelvierdaagse, Hassailt, Create Tomorrow, Ster van Zwolle, Zwartsluis onder Zeil, Nationale Sleepbootdagen, Glasrijk Tubbergen, Hellendoorn Rally, IJsseltheaterfietstocht, Twents Oldtimer Festival en Kunstmoment Diepenheim (http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@LLI/kleinere-evenementen)

Waar kleine evenementen groot in kunnen zijn!