Nieuws

!!!Opgelet bij koop/verkoop startbewijzen LTM!!!

14 augustus 2019 07:58

Over een kleine 2 maanden zal de 12e editie van de Landgoed Twente Marathon plaats vinden. Graag willen wij iedereen die startbewijzen van de LTM verkoopt of koopt erop wijzen om dit volgens onze richtlijnen te doen. Zie onze site.

Dit om mensen met verkeerde bedoelingen geen kans te geven en teleurstelling te voorkomen. Bij vragen of twijfel kun je ons mailen: inschrijving.ltm@gmail.com

Fietsen route LTM 2019

15 juli 2019 17:49

Zondag 14 juli hebben we de route voor de LTM 2019 gefietst. Met ook dit jaar weer kleine aanpassingen. Het typische twentse landschap blijft inspireren!!!

LTM-arrangement bij Landgoed De Wilmersberg

22 maart 2019 11:18

 

2 weken terug was de inschrijving binnen no-time vol. Echter 1 van onze vaste sponsoren, Landgoed De Wilmersberg heeft nog een mooi LTM arrangement. Zij hebben nog enkele duo-startbewijzen in combinatie met lekker eten en 2 overnachtingen. Wakker worden op 1 van de mooiste plekjes in Twente en op fietsafstand van de start/finish-locatie. Wees er snel bij. Kijk voor meer informatie op https://www.wilmersberg.nl/landgoed-twente-marathon

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten

Inschrijving duo’s gesloten

09:07

De limiet van 750 duo’s is bereikt en de inschrijving voor duo deelname (lopen en fietsen) is gesloten. Je kunt je nog wel inschrijven als solo-loper.

We wensen iedereen veel succes met alle voorbereidingen, we gaan weer genieten van de Landgoed Twente Marathon op 12 oktober 2019 – Loat Goan!

Winnaar duo-startbewijs LTM 2019

15 maart 2019 16:45

Vlak na de LTM 2018 hebben we gevraagd aan alle deelnemers een enquête in te vullen. Onder alle inzenders hebben we een Duo-startbewijs verloot. Een percentage van 25% heeft de enquête naar ons toe gestuurd. We zijn blij met de gegevens.
De gelukkige winnaar is Henry Bonnes uit Roelofsarendsveen. Al meerdere keren heeft Henry de LTM volbracht. En ook dit jaar is hij verzekerd van een startbewijs. Op de foto samen met zijn “meissie”. Hij zal de LTM samen met een loopvriend lopen en zijn “meissie” met een vriendin.
Henry, gefeliciteerd met het startbewijs en tot 12 oktober.

!Volgende week vrijdag 22 Maart om 10 uur inschrijving LTM 2019!

Wederom subsidie Provincie Overijssel

14 februari 2019 20:38


Wij zijn ontzettend vereerd dit jaar wederom de subsidie voor kleine evenementen te mogen ontvangen. Dit voelt als een ontzettende waardering voor iedereen die een bijdrage levert aan ons prachtige evenement. Provincie Overijssel bedankt voor dit fantastische gebaar!
En uiteraard is het voor ons geweldig om dit jaar zo te beginnen met de organisatie van LTM 2019! Wij hebben er al zin! Tot dan!
Zaterdag 12 Oktober de 12e editie van de LTM / Inschrijving 22 maart 10.00uur / Loat Goan!!!

LTM 2018 was fantastisch!!!

15 oktober 2018 19:29

Wat hebben we genoten afgelopen zaterdag 13 oktober. De 11e editie van de LTM was er eentje om in te lijsten. Vanaf het moment dat de deelnemers met een brede glimlach op de startlocatie Erve Beverborg aankwamen tot het laatste nummer van de band Iets Losser.
De route door ons mooie Noord Oost Twente bood weer vele afwisseling. We hadden nieuwe posten en nieuwe route-sponsoren. De muziek was zeer afwisselend. Van feestmuziek tot de klassieke klanken bij het Mierennest. Het plein in Denekamp met Twente FM werd druk bezocht door de toeschouwers, Boerderij Campus met hun “koekje van eigen deeg” stonden te stralen, de finish was een super entourage, het foto-moment op het Schone Erf met koe en 3 spontane fotografen, het festival-sfeertje achteraf en de afsluiter Iets Lossser. Het dak ging eraf.
Alle sponsoren, landgoedeigenaren, EHBO, leveranciers, deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en wie ook maar iets heeft bijgedragen, bedankt!

Inderdaad om te janken zo mooi………….

De spreekwoordelijke laatste puntjes op de i

9 oktober 2018 20:27

Nog een paar dagen en dan is de 11e editie van de LTM. Wij hebben er heel veel zin. Hier nog wat kleine aandachtspunten.
• De startnummers kun je op de dag zelf ophalen voor de start. We sturen ze niet op per post. Om 8 uur ‘s morgens gaat het terrein bij Erve Beverborg open voor de deelnemers. Vanaf dan zijn de startnummers op te halen.
• Wees op tijd aanwezig op de startlocatie!
• Neem kennis van het noodnummer en het gebruik ervan voor het thuisfront: 053-760 0905
• Volg bij het aanrijden naar het evenement de geadviseerde route.
• Tijdens het evenement gelden op de openbare weg de normaal geldende verkeersregels.
• Volg altijd de instructies van de verkeersregelaars. Het is geen wedstrijd op tijd. Om het overige verkeer ook te laten doorstromen kan het zijn dat je even moet wachten.
• Houd rekening met zwaar landbouw verkeer. Neem een bescheiden plaats op de weg en verleen zo nodig voorrang.
• Het fietsplaatje én het deelnemersnummer moet tijdens de loop goed zichtbaar zijn.
• Zorg als duo dat je de mobiele telefoon én elkaars nummer tijdens de loop beschikbaar hebt.
• Er is een mobiele fietsmaker op de route. Kosten voor materiaal bij reparatie zijn voor de deelnemers.
• Breng na de finish de fiets meteen terug naar de stalling.
• De LTM-shirts graag contant betalen, €20,-. Voor consumptie-bonnen bij Erve Beverborg kan er gepind worden. Een beetje contant geld is altijd wel handig.
• Vergeet niet om op tijd de bonnen voor de speciale attentie in te leveren.
• Geniet van het lopen, de omgeving, de proeverijen, de muziek en de gastvrijheid.
• Maar vooral; laat je verrassen in deze 11 editie!

Doldwaas kaasduo van Koelant op LTM

6 oktober 2018 07:05

Tijdens de 11e editie van de LTM mogen de deelnemers ook dit jaar weer proeven van de overheerlijke kazen van Koelant. Dit jaar aangeboden als een Doldwaas Kaasduo. Tussen Beuningen en De Lutte worden speciaal voor de 11e editie de boerenkazen “Fenegriek” en “Daslook” vol passie gemaakt. Boerin Petra vertelt enthousiast over het proces van het maken van de kazen en haar

koeien. De “Fenegriek” is bereid met kiemkruiden en bevordert de eetlust. “De Daslook” zit met smaak tussen de knoflook en bieslook in. Om de dag worden de kazen gedraaid en krijgen ze een nieuw laagje die met een zeem wordt aangebracht. Je kunt de kaasboerderij van Koelant bezoeken(en proeven) en er is een winkeltje. Zie voor meer info: www.koelant.nl. Zeker de moeite waard!!!

Interview oudste deelnemer LTM 2018

15 september 2018 09:12

Naam: Johan Knoester
Leeftijd: 73
Woonplaats: Oudehaske, Friesland.

Waarom ben je begonnen met hardlopen?
Heel simpel, ik werd te dik. Ik ben eerst begonnen met voetbal, en via een neef ben ik gaan lopen. Al snel was ik besmet met het loopvirus, toen was ik 38 jaar. Ik heb heel veel gelopen en loop nu nog enkele keren per week. Ik loop graag in een groep. De loopschoenen worden altijd meegenomen, waar ik ook maar naar toe ga.

Wat betekent hardlopen voor je?
Heel veel, het lopen op zichzelf is genieten, ik woon in een klein dorpje in Friesland en ben zo in de wijde wereld. Ik zie het als totale ontspanning. Naast het lopen fiets ik in de zomer. Ik begeleid ook een groep die net beginnen met het hardlopen. Schaatsen in de winter vind ik ook prachtig. In 1997 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Deze heb ik ook een keer gefietst en gewandeld, waardoor een certificaat wordt uit gereikt door de Commissaris van Koningin van Friesland.

Aan welke evenementen heb je deelgenomen?
Ik heb marathons gedaan waaronder Rotterdam. Mijn snelste tijd was daar 3h11’12. De bedoeling was onder de drie uur, maar de man met de hamer kwam langs. Ik was 43 toen ik mijn eerste marathon liep.
Ik heb 25 keer in Göteborg de halve marathon gelopen. Dat is de mooiste die er bestaat. 1h31’12 is de snelste tijd die ik daar heb gelopen. Ik heb nu een tijdje deze halve marathon niet gelopen i.v.m. herseninfarct maar ben nu aardig goed hersteld dus hopelijk volgend jaar weer.

Hoe kom je bij de LTM?
Twee maten gingen naar Griekenland een aantal jaren geleden om daar een marathon te lopen. Ik kon helaas niet mee, maar wou dat bewuste weekend wel een marathon lopen en dat werd dus de LTM. Ik was direct hartstikke enthousiast en bij terugkomst heb ik een groot deel van de hardloopclub “Heereveen” meegenomen. Ik heb vier keer de solo gelopen, en de laatste jaren vorm ik een duo met mijn neefje. Die heb ik als baby in de armen gehad en nu lopen we samen de LTM!

Wat maakt de LTM zo bijzonder?
Het hapje, drankje, de organisatie, de streek en omgeving, het is gewoon een hele happening. Met het inschrijven is er wel sprake van enigszins spanning of we er wel doorkomen dit jaar. We verblijven meestal bij het Ros van Twente. Mijn vrouw gaat ook altijd mee. We maken er een familie-uitje van: donderdagavond heen, zondagavond terug.

Hoe bereid je je voor op de LTM?
Richting de LTM ga ik wat vaker duurlopen doen en de afstand opschroeven. In september breng ik veel tijd in Spanje door, maar dan doe ik daar mijn duurloopjes. Het blijft toch een behoorlijke intensieve marathon, ondanks de rustpunten en het hapje en drankje. Ik start meestal als eerste en bij een wisselpunt wordt er omgeruild. De overgang van fietsen naar lopen vind ik goed te doen, daar heb ik niet veel moeite mee.

Heb je nog een goed advies voor LTM-deelnemers?
Goede schoenen, goede warming up en duurtraining is belangrijker dan interval om zo het uithoudingsvermogen te verhogen. Maar bovenal: heb plezier, dat is het belangrijkste! Probeer te genieten van de buitenlucht, de natuur om je heen.

Wat is je een ultiem doel wat betreft hardlopen?
Op mijn 75ste wil ik graag nog een keer de marathon van Rotterdam lopen, samen met mijn neef. Geen gekkigheid met tijden hoor, puur lopen en genieten.

Johan, bedankt voor het inspirerende interview! Een fantastisch voorbeeld dat sporten ook op latere leeftijd nog steeds kan!