Nieuws

LTM 2019

2 december 2018 14:55

De 12e editie van de LTM zal in 2019 plaats vinden op zaterdag 12 oktober. Begin 2019 zullen we de datum van inschrijving bekend maken. We zijn weer begonnen met de voorbereiding.

We hebben er zin in.

LTM 2018 was fantastisch!!!

15 oktober 2018 19:29

Wat hebben we genoten afgelopen zaterdag 13 oktober. De 11e editie van de LTM was er eentje om in te lijsten. Vanaf het moment dat de deelnemers met een brede glimlach op de startlocatie Erve Beverborg aankwamen tot het laatste nummer van de band Iets Losser.
De route door ons mooie Noord Oost Twente bood weer vele afwisseling. We hadden nieuwe posten en nieuwe route-sponsoren. De muziek was zeer afwisselend. Van feestmuziek tot de klassieke klanken bij het Mierennest. Het plein in Denekamp met Twente FM werd druk bezocht door de toeschouwers, Boerderij Campus met hun “koekje van eigen deeg” stonden te stralen, de finish was een super entourage, het foto-moment op het Schone Erf met koe en 3 spontane fotografen, het festival-sfeertje achteraf en de afsluiter Iets Lossser. Het dak ging eraf.
Alle sponsoren, landgoedeigenaren, EHBO, leveranciers, deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en wie ook maar iets heeft bijgedragen, bedankt!

Inderdaad om te janken zo mooi………….

LTM afterparty nu met “Jets Lösser” live band

10 oktober 2018 17:39

Na het volbrengen van de LTM kun je na de finish heerlijk genieten van een festival-sfeertje bij Erve Beverborg.
De Hot-tubs staan klaar, onze vrienden van jongeren carnavals vereniging De Greune Köttelpeerkes verzorgen de bar(dus dat zit wel goed), Slager Kappelhof en Rob’s Vers Shop verzorgen de LTM-hap en op het sfeervolle terrein achter de Beverborg zullen onze huisband Musk en DJ Hendrik Barendsen de sfeer er goed inbrengen.
En als afsluiter hebben we de regionale sensatie Jets Lösser. Zij vervangen Disorder, die helaas af moesten zeggen.
Jets Lösser speelt van AC/DC tot Hazes en van U2 tot Deutsche Schlagers. Dus het gaat alle kanten op. Ze hebben allemaal al in gerenommeerde bands gespeeld waaronder B-trix. Dat wordt dus handjes de lucht in en voetjes van de vloer.

De spreekwoordelijke laatste puntjes op de i

9 oktober 2018 20:27

Nog een paar dagen en dan is de 11e editie van de LTM. Wij hebben er heel veel zin. Hier nog wat kleine aandachtspunten.
• De startnummers kun je op de dag zelf ophalen voor de start. We sturen ze niet op per post. Om 8 uur ‘s morgens gaat het terrein bij Erve Beverborg open voor de deelnemers. Vanaf dan zijn de startnummers op te halen.
• Wees op tijd aanwezig op de startlocatie!
• Neem kennis van het noodnummer en het gebruik ervan voor het thuisfront: 053-760 0905
• Volg bij het aanrijden naar het evenement de geadviseerde route.
• Tijdens het evenement gelden op de openbare weg de normaal geldende verkeersregels.
• Volg altijd de instructies van de verkeersregelaars. Het is geen wedstrijd op tijd. Om het overige verkeer ook te laten doorstromen kan het zijn dat je even moet wachten.
• Houd rekening met zwaar landbouw verkeer. Neem een bescheiden plaats op de weg en verleen zo nodig voorrang.
• Het fietsplaatje én het deelnemersnummer moet tijdens de loop goed zichtbaar zijn.
• Zorg als duo dat je de mobiele telefoon én elkaars nummer tijdens de loop beschikbaar hebt.
• Er is een mobiele fietsmaker op de route. Kosten voor materiaal bij reparatie zijn voor de deelnemers.
• Breng na de finish de fiets meteen terug naar de stalling.
• De LTM-shirts graag contant betalen, €20,-. Voor consumptie-bonnen bij Erve Beverborg kan er gepind worden. Een beetje contant geld is altijd wel handig.
• Vergeet niet om op tijd de bonnen voor de speciale attentie in te leveren.
• Geniet van het lopen, de omgeving, de proeverijen, de muziek en de gastvrijheid.
• Maar vooral; laat je verrassen in deze 11 editie!

Doldwaas kaasduo van Koelant op LTM

6 oktober 2018 07:05

Tijdens de 11e editie van de LTM mogen de deelnemers ook dit jaar weer proeven van de overheerlijke kazen van Koelant. Dit jaar aangeboden als een Doldwaas Kaasduo. Tussen Beuningen en De Lutte worden speciaal voor de 11e editie de boerenkazen “Fenegriek” en “Daslook” vol passie gemaakt. Boerin Petra vertelt enthousiast over het proces van het maken van de kazen en haar

koeien. De “Fenegriek” is bereid met kiemkruiden en bevordert de eetlust. “De Daslook” zit met smaak tussen de knoflook en bieslook in. Om de dag worden de kazen gedraaid en krijgen ze een nieuw laagje die met een zeem wordt aangebracht. Je kunt de kaasboerderij van Koelant bezoeken(en proeven) en er is een winkeltje. Zie voor meer info: www.koelant.nl. Zeker de moeite waard!!!

LTM-loopshirt 2018

15 september 2018 10:26

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om een uniek LTM-loopshirt te bemachtigen. Op de start/finish locatie Erve beverborg kun je ‘s morgens het shirt passen. Zo weet je zeker dat je de goede maat hebt. Na de finish is deze dan op te halen. Het unieke LTM loopshirt heb je al voor 20,- eurootjes

Interview oudste deelnemer LTM 2018

09:12

Naam: Johan Knoester
Leeftijd: 73
Woonplaats: Oudehaske, Friesland.

Waarom ben je begonnen met hardlopen?
Heel simpel, ik werd te dik. Ik ben eerst begonnen met voetbal, en via een neef ben ik gaan lopen. Al snel was ik besmet met het loopvirus, toen was ik 38 jaar. Ik heb heel veel gelopen en loop nu nog enkele keren per week. Ik loop graag in een groep. De loopschoenen worden altijd meegenomen, waar ik ook maar naar toe ga.

Wat betekent hardlopen voor je?
Heel veel, het lopen op zichzelf is genieten, ik woon in een klein dorpje in Friesland en ben zo in de wijde wereld. Ik zie het als totale ontspanning. Naast het lopen fiets ik in de zomer. Ik begeleid ook een groep die net beginnen met het hardlopen. Schaatsen in de winter vind ik ook prachtig. In 1997 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Deze heb ik ook een keer gefietst en gewandeld, waardoor een certificaat wordt uit gereikt door de Commissaris van Koningin van Friesland.

Aan welke evenementen heb je deelgenomen?
Ik heb marathons gedaan waaronder Rotterdam. Mijn snelste tijd was daar 3h11’12. De bedoeling was onder de drie uur, maar de man met de hamer kwam langs. Ik was 43 toen ik mijn eerste marathon liep.
Ik heb 25 keer in Göteborg de halve marathon gelopen. Dat is de mooiste die er bestaat. 1h31’12 is de snelste tijd die ik daar heb gelopen. Ik heb nu een tijdje deze halve marathon niet gelopen i.v.m. herseninfarct maar ben nu aardig goed hersteld dus hopelijk volgend jaar weer.

Hoe kom je bij de LTM?
Twee maten gingen naar Griekenland een aantal jaren geleden om daar een marathon te lopen. Ik kon helaas niet mee, maar wou dat bewuste weekend wel een marathon lopen en dat werd dus de LTM. Ik was direct hartstikke enthousiast en bij terugkomst heb ik een groot deel van de hardloopclub “Heereveen” meegenomen. Ik heb vier keer de solo gelopen, en de laatste jaren vorm ik een duo met mijn neefje. Die heb ik als baby in de armen gehad en nu lopen we samen de LTM!

Wat maakt de LTM zo bijzonder?
Het hapje, drankje, de organisatie, de streek en omgeving, het is gewoon een hele happening. Met het inschrijven is er wel sprake van enigszins spanning of we er wel doorkomen dit jaar. We verblijven meestal bij het Ros van Twente. Mijn vrouw gaat ook altijd mee. We maken er een familie-uitje van: donderdagavond heen, zondagavond terug.

Hoe bereid je je voor op de LTM?
Richting de LTM ga ik wat vaker duurlopen doen en de afstand opschroeven. In september breng ik veel tijd in Spanje door, maar dan doe ik daar mijn duurloopjes. Het blijft toch een behoorlijke intensieve marathon, ondanks de rustpunten en het hapje en drankje. Ik start meestal als eerste en bij een wisselpunt wordt er omgeruild. De overgang van fietsen naar lopen vind ik goed te doen, daar heb ik niet veel moeite mee.

Heb je nog een goed advies voor LTM-deelnemers?
Goede schoenen, goede warming up en duurtraining is belangrijker dan interval om zo het uithoudingsvermogen te verhogen. Maar bovenal: heb plezier, dat is het belangrijkste! Probeer te genieten van de buitenlucht, de natuur om je heen.

Wat is je een ultiem doel wat betreft hardlopen?
Op mijn 75ste wil ik graag nog een keer de marathon van Rotterdam lopen, samen met mijn neef. Geen gekkigheid met tijden hoor, puur lopen en genieten.

Johan, bedankt voor het inspirerende interview! Een fantastisch voorbeeld dat sporten ook op latere leeftijd nog steeds kan!

Zwitsers in de LTM

27 augustus 2018 21:21

Al een aantal jaren hebben we deelnemers uit Zwitserland. Het land dat bekend staat om zijn horloges en uurwerken en juist deze Zwitsers doen mee in een evenement als de LTM waar de tijd niet het belangrijkste is. Wij vroegen ons af hoe zij bij de LTM terecht zijn gekomen en hoe zij deze ervaren. Luuk Schaffner hebben we bereid gevonden om 1 en ander uit te leggen.

Via vrienden uit Denekamp, waaronder Cor Bonnes (hij wordt betiteld als “flinke Sportskanone”), hebben ze voor het eerst met enkele collega’s meegelopen.  Na enthousiaste verhalen heeft langzaam aan de hele familie deelgenomen waaronder Jannie Schaffner-Martens(oorspronkelijk denekampse). De laatste jaren is de groep Zwitsers een gezelschap van familie en vrienden.

De laatste 5 jaar op rij heeft Luuk meegedaan, “Ein kleines Jubiläum”. De meeste anderen dit jaar voor de derde keer. In de 11e LTM zijn ze met 3 vrouwen en 7 mannen aanwezig.

Meedoen aan de LTM heeft meerdere redenen. Het weerzien met de vrienden uit Denekamp en genieten van de gemoedelijke sfeer hier. De LTM is niet een gewone loopwedstrijd met als doel zo snel mogelijk over de finish te komen. Het begint ’s morgens bij de start al om samen “die LTM-Hymne” te zingen, iedere deelnemer is vrolijk en gemotiveerd maar de dagzege is geen doel. Het afwisselend lopen en fietsen maakt het ook voor de iets minder getrainde sporter haalbaar.  Wij waarderen deze mogelijkheid zeer! De lekkere hapjes en drankjes, “Die Leute an de Ständen sind immer super gelaunt, extrem grosszüggig und hilfsbereit.”

En dan de route. “Wo sonst joggt man durch Gemeindehäuser mit Live-bands, durch Kuhställe …” en verder de mooie paden, bossen en weides.

En om de sfeer van het evenement te begrijpen zul je zelf toch een keer zelf mee moeten doen. De LTM is voor mij zoals ik Holland ken, aardige en open mensen, goede organisatie met oog voor detail. En zekers niet onbelangrijk het finish-bier, dat mag niet ontbreken. “Eine vom Sport trocken gehustete Kehle soll ja schliesslich wieder richtig benetzt werden – alles andere wäre ungesund.”

Jungfrau-Marathon of de LTM? Ik denk dat de Jungfrau zeker mooi en uniek is maar ik ga dan toch liever met een rugzak vol met lekkernijen “und schlendere den Berg hinauf.” Rustig genieten van het berglandschap. Doe mij dan maar toch de LTM. Sport und Genuss in einem.

Bedankt Luuk en je Team GoAntiGo

Tot 13 oktober.

Overname startbewijzen

30 juni 2018 08:19

Dit artikel gaat over hoe te handelen bij de overname van startbewijzen. Deze kunnen onder andere worden aangeboden via startbewijshulp.nl of social media. Mocht je van iemand het startbewijs kunnen overnemen, dan volgen hier een aantal tips.

  • Je kunt wel de startplek van andere deelnemers overnemen, maar alleen met medeweten van de organisatie;
  • Indien je een startplek van iemand kunt overnemen, stuur ons dan per e-mail(naar inschrijving@landgoedtwentemarathon.nl) de volledige gegevens van de aanbieders en van jezelf (naam, adres, woonplaats, postcode, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres);
  • Startbewijzen zijn persoonsgebonden. Pas bij de start krijgen de deelnemers de startnummers en fietsbordjes. Deze kunnen dan ook niet aangeboden worden.
  • De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk. Bijvoorbeeld weet met wie je zaken doet, betaal niet vooraf, doe geen aanbetalingen etc.;
  • De LTM heeft als richtlijn dat startplekken niet voor meer dan de officiële prijs mogen worden aangeboden. Overtreding kan leiden tot uitsluiting van deelname in de toekomst;
  • En als laatste maar zeker niet de minste: meld (vermoeden van) oplichting altijd bij ons en bij het aanbiedende medium én doe tevens aangifte.

 

Landgoed Twente Marathon