13 oktober 2018
Dagen Uren minuten seconden

Het laatste nieuws


Overname startbewijzen

30 juni 2018 08:19

Dit artikel gaat over hoe te handelen bij de overname van startbewijzen. Deze kunnen onder andere worden aangeboden via startbewijshulp.nl of social media. Mocht je van iemand het startbewijs kunnen overnemen, dan volgen hier een aantal tips.

  • Je kunt wel de startplek van andere deelnemers overnemen, maar alleen met medeweten van de organisatie;
  • Indien je een startplek van iemand kunt overnemen, stuur ons dan per e-mail(naar inschrijving@landgoedtwentemarathon.nl) de volledige gegevens van de aanbieders en van jezelf (naam, adres, woonplaats, postcode, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres);
  • Startbewijzen zijn persoonsgebonden. Pas bij de start krijgen de deelnemers de startnummers en fietsbordjes. Deze kunnen dan ook niet aangeboden worden.
  • De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk. Bijvoorbeeld weet met wie je zaken doet, betaal niet vooraf, doe geen aanbetalingen etc.;
  • De LTM heeft als richtlijn dat startplekken niet voor meer dan de officiële prijs mogen worden aangeboden. Overtreding kan leiden tot uitsluiting van deelname in de toekomst;
  • En als laatste maar zeker niet de minste: meld (vermoeden van) oplichting altijd bij ons en bij het aanbiedende medium én doe tevens aangifte.

 

Landgoed Twente Marathon

Jubileum editie LTM om in te lijsten

23 juni 2018 11:16

Zaterdag 14 oktober 2017 was de 10e editie van de LTM. In een decennia is de LTM uitgegroeid tot een must-do voor elke bourgondisch ingestelde loper. En vanwege het jubileum hebben we alles uit de kast gehaald. Mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers van loopvereniging Dionysos.

De start/finish-locatie, Erve Beverborg, was een schot in de roos. Onderweg fantastische posten, geweldig weer, heerlijke hapjes en drankjes, muzikale hoogstandjes, een route om de vingers bij af te likken en als finishing touch de festival-sfeer bij Erve Beverborg. Hottubs, een DJ, de band Musk en als toetje de band Enorm(met gastoptreden van Karin Hertsenberg).

Hardlopers, een gezellig volkje!

Oude trambaan Denekamp – Oldenzaal in de route

21 juni 2018 21:06

In het jaar 1903 werd de stoomtramverbinding tussen Denekamp en Oldenzaal geopend. Deze was bedoeld voor het vervoer van arbeiders en goederen van en naar de textielfabrieken in Twente. De exploitatie was in handen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.

In 1936 stopte het personenvervoer en in 1942 het goederenvervoer.

Gelukkig worden er tot op de dag van vandaag oude elementen van het tram-trace in ere hersteld. Stootblokken in zowel Oldenzaal en Denekamp als markering van het begin en einde van de lijn, oude haltes, stukjes rails etc.

Na de post CreaUnit volgt de route van de LTM een stukje historie van de oude Trambaan. In het prachtige Roderveld hebben ze elementen uit vervlogen tijden geplaatst die perfect in het landschap passen. Weer een mooi stukje cultuur/natuur waar wij heel trots op zijn en waar jullie van kunnen genieten. Kedeng, kedeng,……………

Opening inschrijving bekend!

10 juni 2018 13:30

Op 13 oktober 2018 is de 11e editie van de Landgoed Twente Marathon. De inschrijving opent op vrijdag 9 maart 2018 om 10.00 uur. Het maximaal aantal duo’s blijft op 700 combinaties en… vol = vol! Na openstelling kan er ingeschreven worden via de online inschrijfformulieren op de LTM site www.landgoedtwentemarathon.nl of op www.inschrijven.nl.

Deelnemers van voorgaande edities hebben het bijzondere van de Landgoed Twente Marathon ervaren. Vorig jaar is tijdens de jubileumeditie alles uit de kast gehaald! De locatie, de sfeer, de natuur, de stemming, de muziek, het feest, de aankleding van het terrein en niet te vergeten het prachtige weer, het klopte gewoon! Voor de komende editie zijn we alweer druk bezig met de route en de daaraan gekoppelde start/finish-locatie. Zodra wij daar meer duidelijkheid over hebben laten we dit natuurlijk weten.

Om voor de langere termijn de kwaliteit en het unieke karakter van de LTM te kunnen waarborgen, zien we ons genoodzaakt de inschrijfkosten te verhogen. De veiligheid van de deelnemers waarborgen, respect tonen voor en behoud van natuur en landschap, en het bieden van cultuur en entertainment maken dat de kosten stijgen. De verplichte omzetbelasting is tevens lastenverzwarend. Als LTM-bestuur vinden wij de verhoging van het inschrijfgeld verantwoord en wij denken dat elke deelnemer nog steeds waar voor zijn geld krijgt. Het inschrijfgeld voor solo-lopers bedraagt € 55,- en voor duo’s € 110,-.

We verwachten opnieuw een drukte van jewelste tijdens de inschrijving op 9 maart en wensen iedereen veel succes bij het bemachtigen van een startbewijs. Graag tot snel tijdens alweer de 11e editie van de Landgoed Twente Marathon op 13 oktober 2018!

 

Onze Partners